Kaj je Asorbio?

Z imenom ASORBIO so poimenovani zeolitni materiali, katerih značilnost je velika vpojnost oz. absorpcija plinov in par. Zeoliti so alumosilikati naravnega ali pa sintetičnega izvora, pri čemer je kristalna struktura zeolitnih mineralov v obeh primerih enaka. Pri naravnih zeolitih so običajno prisotne še nečistoče, ki omejujejo njihovo uporabo, zato so sintetični zeoliti širše uporabni. Ne glede na vir, pa je silikatno poreklo tisto, ki zeolite uvršča v sorodnost z glinami.

Zeoliti, ki jih pridobivamo s sintezo v laboratorijih, so praškasti in jih je težko uporabiti, Asorbio pa je revolucionarni izdelek, v primerno granulacijo razvit zeolit, ki kot tak dosega izjemne učinke pri absorbiranju smradu in vlage.

V gospodinjstvu se ASORBIO uporablja za odstranjevanje vonjav v posodah za smeti, v obutvi, hladilnikih, pri hišnih ljubljenčkih, ter za preprečevanje zatohlosti v dalj časa zaprtih prostorih ali opremi, kot so počitniške prikolice, plovila ali kleti.

ZEOLITI pa se v industriji uporabljajo kot sušilno sredstvo za livarne, kemično industrijo, transport, elektroniko, farmacijo, pa tudi kot nosilci parfumov, mineralov in vitaminov pri krmi. Uporabljamo jih tudi pri izboljšanju uporabne vrednosti plastike in še za mnoge druge namene.


_BB10162_m